Caracteristica cheie a unei pilote este, desigur, matlasarea sa. Pentru pilote matlasate sunt utilizate mai multe procese de coasere, fiecare cu un aspect si proprietati caracteristice.

In primul rand, umpluturile sunt impartite in material nelegat si covorase netesute, care sunt alcatuite din fibre lungi impletite.

Ambele folosesc matlasare in carouri sau diamante, cu linii paralele sau in diagonala fata de margine, fleece pentru a fixa cusaturile libere, mai degraba decat patratele inchise. Pilota matlasata este un produs clasic de iarna.

Cusatura este produsa sub forma de linii drepte sau ondulate, precum si patrate. Linia confera produselor un aspect ingrijit, elegant si un efect tridimensional. Nu sunt folosite intotdeauna panze solide.

Tehnicile de coasere si aplicatii sunt folosite pentru a crea un aspect original. Un obiectiv esential al matlasarii este acela de a proteja umplutura impotriva alunecarii.

Asigurarea unei distributii optime si uniforme a umpluturii, inseamna asigurarea uniforma a caldurii. Deoarece pilotele ar trebui sa fie lavabile, aglomerarea materialului de umplutura este, de asemenea, in mare masura exclusa in acest fel.

Materialul de umplutura clasic ofera caldura uscata, respirabilitate si eliminarea umiditatii.

Pilota de lana acoperita cu damasc – Avantaje

In multe cazuri, o pilota matlasata are o suprafata constanta plana si consta fie dintr-un material dens, izolator, fie din damasc, cu o umplutura calduroasa, cum ar fi lana.

Una dintre cele mai uimitoare si pozitive caracteristici ale lanii acoperite cu damasc, este structura sa „tridimensionala”.

Fibrele lungi si pufoase de lana, lipite unele de altele cu buclele lor, formeaza milioane de buzunare de aer, formand astfel o pilota matlasata aerisita, moale, calduroasa, elastica, care nu raceste corpul si nu formeaza bulgari in buzunarele matlasate.

Datorita acestei structuri, pilotele matlasate sau pilota de lana si damasc are calitati unice. Retine eficient caldura si mentine echilibrul temperaturii, datorita aerului dintre fibrele lanii.

Sub o pilota de lana damasc nu-ti este nici cald, nici frig. Pilota de lana acoperita cu damasc absoarbe bine umezeala, spre deosebire de produsele sintetice.

In acelasi timp, ramane uscata si calduroasa, deoarece evapora usor umiditatea acumulata. Pilota de lana damasc este usoara si aerisita.

Lana naturala – Caracteristici

Lana de oaie este considerata ignifuga, deoarece contine apa in compozitie si este acoperita cu o cornee speciala. De asemenea, are nevoie de o temperatura foarte ridicata pentru a se infierbanta, fata de produsele fabricate din alte fibre naturale.

Pilota lana damasc are efect antistatic, nu acumuleaza praf si nu se electrizeaza. Datorita miscarii aerului in structura umpluturii, are loc autocuratarea de praf si transpiratie.

Fibrele de lana sunt acoperite cu un antiseptic natural (lanolina), care distruge eficient substantele toxice continute in transpiratie si previne absorbtia mirosurilor neplacute.

O pilota matlasata aleasa corect, in primul rand, iti ofera o senzatie de caldura si confort, te incalzeste in noptile reci de iarna si iti poate oferi, de asemenea, racoare pe vreme calduroasa.

Din cele mai vechi timpuri, omenirea a folosit parul de animale pentru a face haine calduroase si ca material de acoperire pe vreme rece.

In timpul nostru, pilota de lana acoperita cu damasc este foarte populara si la mare cautare.

Prinde zilnic numeroase oferte la sute de produse pe qLine.ro.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Pilote matlasate – pilote respirabile umplute cu lana damasc

  1. Sunt uimit de distantele pe care le poate parcurge o randunica in timpul migratiei sale. Aceste pasari sunt cu adevarat fascinante si merita toata admiratia noastra.

  2. Mi-a placut in mod deosebit partea in care se vorbeste despre importanta conservarii habitatelor naturale ale randunicilor. Este esential sa protejam mediul in care traiesc aceste pasari migratoare pentru a le asigura supravietuirea pe termen lung.

  3. Articolul este foarte interesant si bine documentat. Am aflat multe lucruri noi despre randunica si comportamentul sau migrator. Sunt impresionat de eforturile depuse de cercetatori pentru a studia aceste pasari minunate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *