Ulcerul la stomac, cunoscut si ca ulcer gastric, se manifesta prin leziuni dureroase de-a lungul tesutului stomacului. Ulceratiile gastrice apar in urma dezvoltarii unor boli digestive ulceroase. Ulcerul digestiv se refera la orice fel de ulcer ce poate afecta atat intestinul subtire, cat si stomacul in sine.

Ulcerul la stomac poate sa apara atunci cand tesutul gros de mucus ce protejeaza stomacul de sucul gastric se slabeste. Astfel, acidul din stomac va incepe sa consume tesutul ce captuseste stomacul, ducand la formarea ulcerului.

Ulcerul la stomac poate fi vindecat relativ usor, dar se poate inrautati daca nu este tratat corespunzator.

Semnele ulcerului gastric:
1. Dureri de spate sau in piept
Durerile cauzate de ulcerul la stomac se pot raspandi catre spate sau piept. Daca ulcerul a penetrat peretele intestinal, durerea se poate extinde pe o perioada mai lunga de timp, poate deveni mai severa si mai greu de diminuat.

Ulcerul poate cauza si perforarea, caz in care tesutul stomacului se rupe, iar urmarile se vor manifesta prin dureri severe si bruste de stomac, inrautatindu-se pe zi ce trece. In aceasta situatie, ar trebui sa mergeti imediat la spital.

2. Scaun sau voma cu sange
Conform lui Sophie Balzora, medic gastroenterolog si profesor asistent de medicina in cadrul Centrului Medical de la NYU Langone, ulcerul poate duce la sangerari si ar putea cauza vomatul, mai exact, vomatul unor produse asemanatoare boabelor de cafea sau sangelui.

Scaunul s-ar putea sa fie de o culoare mai inchisa, care, poate indica prezenta sangelui in cadrul tractului digestiv. Ambele reprezinta semne ce necesita atentie medicala de urgenta.

3. Senzatia de greutate in abdomen
Este obisnuit ca odata cu dezvoltarea ulcerului sa se resimta o senzatie de satietate sau greutate in abdomen, similara cu senzatia enervanta pe care o aveti dupa ce ati baut foarte multa apa.

4. Reflux de acid sau regurgitare
Datorita faptului ca ulcerul este acoperit incontinuu de acid, durerile stomacale pot fi acompaniate uneori si de regurgitare, acea senzatie pe care o resimtiti in momentul in care acidul urca de-a lungul esofagului, cauzand arsuri stomacale cronice.

Pot fi resimtite si alte simptome, precum ragaitul, balonarea sau senzatia permanenta de satietate.

5. Inrautatirea indigestiei
Ulcerul la stomac poate cauza dureri teribile datorate gazelor sau indigestiei, evidentiindu-se prin sughituri sau ragaieli dupa mese.

6. Senzatia de greata
Din cauza dezechilibrului dintre sucurile gastrice, s-ar putea sa resimtiti o stare moderata pana la severa de greata in cazul formarii ulcerului, in special dimineata cand aveti stomacul gol.

7. Dureri de stomac
Durerile de stomac reprezinta cel mai comun simptom al ulcerului gastric, manifestandu-se prin dureri, sensibilitate si senzatia de arsuri in zona mediana a abdomenului.

Ulcerul se refera la leziunile de-a lungul tesutului stomacului sau a intestinului subtire. Durerea este de obicei acompaniata de secretia acidului in intestine.

Durerea devine evidenta in timpul meselor si de-a lungul noptii, atunci cand acidul este secretat in stomac, neavand mancare sa il estompeze.

Administrarea unor medicamente antiacide ar putea alina temporar durerile, dar acestea vor reveni pana cand ulcerul este tratat.

4 thoughts on “7 semne ca ati putea avea ulcer la stomac

  1. Inchei prin a spune ca am fost captivat de citirea acestui articol si ca mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare anterior. Recomand tuturor sa il citeasca pentru a intelege mai bine subiectul tratat.

  2. Sunt de acord cu multe dintre ideile prezentate in articol si cred ca acestea ar trebui discutate mai mult in spatiul public. Subiectul abordat este unul important si merita atentia noastra, iar acest articol face o treaba excelenta in a aduce informatii relevante la lumina.

  3. Am descoperit multe informatii noi citind acest articol si apreciez efortul depus de autor pentru a aduce in prim-plan aspecte importante legate de subiect. Este clar ca a documentat foarte bine subiectul inainte de a scrie acest articol.

  4. Articolul de pe randunica.ro este foarte informativ si mi-a oferit o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate si de modul in care autorul a structurat argumentele sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *