Dezvoltarea cancerului in corp ar putea fi descoperita mult mai usor daca oamenii ar avea un semnal electronic care sa lumineze atunci cand ar detecta aparitia acestei boli nemiloase; dar, in schimb, trebuie sa fim vigilenti si sa-l descoperim inainte de a fi prea tarziu.
„Nu este o tumoare!”. Asta i-a spus Arnold Schwarzenegger unui copil de gradinita care ar fi sugerat aceasta posibilitate atunci cand a auzit unul din personajele portretizate de catre actor mentionand durerile de cap pe care le avea.
Vom continua prin a va spune 10 semne prin care sa va puteti da seama daca aceasta boala necrutatoare se dezvolta in corpul dumneavoastra.
10 Simptome care arata ca in corpul dumneavoastra s-ar putea dezvolta cancerul
Durerile de cap apar mult prea des pentru a le considera mereu semne ale unei tumori, dar unele dureri pot cere o radiografie profesionala la medic. Vom analiza aceste dureri de cap, precum si alte 10 semne care arata ca in corpul dumneavoastra s-ar putea instala cancerul.
In primul rand, inainte de a discuta semnele cancerului, haideti sa clarificam notiunea de „simptom”. A prezenta un simptom inseamna ca si altcineva poate detecta prin propriile metode respectivul indiciu.
Spre exemplu, un doctor poate cerceta forma unei alunite neregulate, care se poate dovedi canceroasa.
Simptomele nu sunt totdeauna vizibile. Spre exemplu, daca aveti dureri de cap, o alta persoana nu le poate vedea. Puteti localiza durerea, o puteti descrie si semnala intensitatea acesteia, dar este un simptom simtit doar de dumneavoastra.
Daca va faceti griji in privinta unor schimbari fiziologice pe care le-ati observat in corpul dumneavoastra, cautati ajutor profesional la medic pentru a evalua si diagnostica respectivele schimbari, precum si pentru gasirea rapida a tratamentul corespunzator.
1 . O umflatura tare sub piele
Umflaturile din zona tesutului mamar sunt descoperite de cele mai multe ori de catre femeile sau barbatii in momentul examinarii propriului corp si care cunosc textura respectivului tesut. Daca faceti astfel, ajungand sa cunoasteti starea normala a corpului dumneavoastra, va va fi usor sa distingeti o noua schimbare.
Trebuie sa va obisnuiti cu atingerea propriului corp, in special in zona sanilor, a testiculelor, a axilelor, gatului, abdomenului si a intregii suprafete a pielii. Examinarea personala a respectivelor tesuturi ar trebui sa va ajute la aflarea unor simptome inainte de dezvoltarea unor tumori mai mari.
2. Pielea iritata
Cancerul este vazut de sistemul imunitar precum o bacterie in corp. Leucocitele se mobilizeaza si incearca sa o distruga. Din acest motiv, circulatia sangvina este marita in zona in care exista o dezvoltare canceroasa, zona fiind calda, rosiatica, schimbandu-si culoarea des, tare la palpare si iritata.
3. Rani care nu se vindeca
Daca aveti o taietura sau oricare alt fel de rana la suprafata pielii, careia ii ia mai mult timp sa se vindece sau nu observati un progres notabil, acesta ar poate fi un simptom de dezvoltare canceroasa in corp.
Sistemul dumneavoastra imunitar trebuie sa prioritizeze zonele de aparare iar cancerul are intaietate cand vine vorba de alocarea resurselor disponibile din corp, in detrimentul unei rani minore. Aveti mare grija si mentineti rana curata; luati in considerare analizele de sange doar pentru a fi siguri pe situatie.
4. Umflaturi pe limba sau in cavitatea bucala
Umflaturile din gura, de pe gingii sau in gat, in special cele deschise la culoare, ar trebui sa ridice un semnal de alarma in ceea ce priveste cancerul.
5. Aveti probleme la inghitire, cu indigestia sau cu pierderea apetitului
Oricare aspect ce va poate perturba procesul digestiv este un motiv de ingrijorare deoarece va afecta abilitatea corpului dumneavoastra de a retine nutrientii din mancarea pe care o consumati. In consecinta, functiile corpului, precum auto-vindecarea, vor avea de suferit.
6. Schimbarea miscarilor intestinale
Orice pare diferit de scaunul obisnuit si care sa dureze mai mult de 2 zile, ar trebui sa va ridice un semnal de alarma. Spre exemplu, aparitia sangelui in scaun este cunoscut de multa lume ca un semn al cancerului de colon si ar trebui imediat investigat de medicii corespunzatori pentru o evaluare aprofundata.
Alte schimbari dupa care Societatea Americana de Cancer va recomanda sa va uitati sunt: durerile in timpul eliminarii, scaun foarte inchis sau foarte deschis la culoare, constipatie sau diaree dar si mucus. Cautati sa va examinati, primind un diagnostic din partea unui medic de incredere.
7. Schimbari in obiceiul de urinare
Precum in cazul functiilor intestinale, functiile vezicii biliare ar trebui sa aiba o regularitate normala. Schimbarile in ceea ce priveste puterea jetului de urinare, a culorii, a mirosului, prezentei spumei sau mai notabil, a sangelui, ar trebui semnalate imediat si verificate pentru eliminarea posibilitatii cancerului.
8. Sangerari
Sangerarile subite, care nu pot fi puse in seama ciclului menstrual, ar trebui verificate imediat. Sangele ce provine din uter, mameloane sau din oricare excretie corporala, ar trebui examinat cat de curand.
9. Schimbarea timbrului vocal
Cancerul de laringe poate face ca vocea dumneavoastra sa devina mai acuta si sa aiba un ton pitigaiat. Schimbarile vocale sunt un semnal important ce anunta dezvoltarea canceroasa in corp.
10. Tusea
Daca sunteti incercat de o tuse persistenta si care nu poate fi asociata oricarei alte boli, s-ar putea ca plamanii, esofagul, gatul sau chiar stomacul dumneavoastra sa fie afectate de dezvoltarea canceroasa.
Articolul m-a facut sa realizez importanta pe care o au randunicile in ecosistem si cum pot fi ele protejate pentru a asigura conservarea speciei. Este impresionant cum aceste pasari parcurg distante atat de mari in timpul migratiei si isi pastreaza instinctele naturale. Recomand acest articol tuturor celor pasionati de natura si pasari.
Am fost placut surprinsa de informatiile detaliate oferite in articol despre randunici si migratia acestora. Ma bucur ca am descoperit acest site, unde pot gasi articole interesante si bine documentate despre fauna salbatica. Abordarea stiintifica a subiectului face lectura mai captivanta si educativa.
Articolul este foarte interesant si mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare pana acum. Am invatat multe lucruri noi despre randunici si comportamentul lor. Sunt impresionata de modul in care aceste pasari reusesc sa se adapteze la mediul inconjurator si sa-si protejeze cu grija puii.