Grasimea de pe burta este usor de pus, dar foarte greu de eliminat. Devine proeminenta si se dezvolta in jurul mijlocului, oferind iluzia unei briose care creste pe sub camasa. Nu numai ca ii face pe oameni mai constienti de propriile corpuri, dar devine un indicator important pentru sanatatea si conditia lor fizica.
In acest articol, vom discuta despre tot ceea ce trebuie sa stiti legat de grasimea abdominala si cum o puteti elimina!
Mancatul excesiv nu este principalul factor pentru depunerea grasimii abdominale. Inmultirea depozitelor de grasime este influentata in mare parte de hormoni, respectiv cortizon.
Cercetatorii de la Universitatea Yale au dezvaluit ca femeile care prezentau un nivel mai ridicat de cortizon in sange erau mai predispuse spre a depozita grasime pe abdomen, spre deosebire de cele care aveau nivelul acestui hormon mai scazut.
Unul dintre motivele pentru care grasimea abdominala nu va fi usor de eliminat este proasta executare a exercitiilor fizice.
In loc sa ridicati greutati, ar trebui sa incercati antrenamente de inalta intensitate prin intervale sau HIIT, in combinatie cu rutine de exercitii care va maresc ritmul cardiac, inclusiv cardio, alergatul, vaslitul si ciclismul.
Antrenamentele de intarire a intregului corp ar putea fi incluse pentru grabirea subtierii stratului de grasime.
Pierderea grasimii este un al motiv pentru care inca mai aveti acel colac in jurul abdomenului. Pentru activarea procesului de ardere a grasimilor, asigurati-va un somn de cel putin 8 ore pe noapte.
Creati-va o zona relaxanta si confortabila in care sa dormiti. Pentru a avea un somn cat mai linistit, evitati consumul de cafea.
Una dintre cauzele pentru marirea depozitelor de grasime in jurul abdomenului este consumul de zahar. Bauturile foarte dulci nu fac decat sa inrautateasca situatia. In loc sa beti cola sau alte bauturi indulcite, combinati apa cu lamaie, castravete sau menta!
O dieta saturata de sare rezulta in probleme serioase de retentie a apei. In locul acesteia, puteti folosi ierburi, care vor conferi mancarii o aroma mult mai buna.
Consumul bauturilor alcoolice, inclusiv berea, vinul si spirtoasele vor grabi depunerea grasimii in zona abdominala. Asigurati-va ca nu depasiti doza recomandata de alcool, adica 1 sau 2 pahare pe zi. Mai bine, beti cu moderatie sau doar la ocazii.
Cantitatea de mancaruri procesate este unul dintre factorii ce conduc la luarea in greutate si marirea depozitelor de grasime din corp.
In loc sa mancati junk food sau alte produse gatite rapid, cautati sa faceti alegeri mai sanatoase, adica fructe, legume si cereale integrale.
Toate aceste alternative mai sanatoase lucreaza impreuna cu antioxidantii si sunt cunoscute pentru calitatile lor antiinflamatoare, promovand reducerea grasimii abdominale.
Nivelul elevat de stres poate contribui la depunerea grasimilor. Va puteti scadea nivelul de cortizon relaxandu-va si prin consumul unor alimente, precum fructe, fructe de mare, spanac sau vita.
Iata cateva alimente ce ar trebui sa va ajute la arderea grasimii abdominale:
• Mure
• Pudra de zer
• Paine din cereale integrale
• Ulei de masline
• Unt de arahide
• Curcan si alte carnuri slabe
• Oua
• Ovaz
• Produse lactate cu un continut scazut de grasime
• Fasole si legume
• Nuci
Rutinele de exercitii ce s-a dovedit ca pot ajuta pentru un stomac mai plat:
• Genuflexiunile
• Deadlifts
Cred ca este important sa gasim modalitati creative de a-i invata pe cei mici lucruri noi si sa le dezvoltam imaginatia. Acest articol mi-a dat cateva idei pe care cu siguranta le voi pune in practica.
M-am regasit in multe dintre situatiile prezentate si am apreciat sfaturile practice oferite de autor. Voi incerca sa aplic unele dintre aceste metode in interactiunile mele cu copiii.
Articolul este foarte interesant si mi-a oferit o noua perspectiva asupra educatiei copiilor. Sunt de acord cu ideea ca invatarea prin joc poate fi extrem de benefica pentru dezvoltarea lor.