Fasolea Mung, cunoscuta si ca fasolea moong, mung sau „green gram”, este una dintre cele mai nutritive alegeri alimentare de care oamenii pot beneficia in ziua de azi. Fiind o specie de planta din familia de leguminoase, este preponderent crescuta in China, India si Asia de Sud.
Pe langa faptul ca este un ingredient atat pentru mancarurile dulci cat si pentru cele sarate, fasolea mung prezinta urmatoarele beneficii pentru sanatatea voastra.
Nutritie Generala
Fasolea mung este foarte bogata in vitamine si minerale. Conform Nutrition Data, aceasta fasole contine complexul de vitamine B, C si K. Vitamina B ajuta la imbunatatirea diferitelor functii cerebrale precum gandirea, invatarea si memoria.
Pe de alta parte, vitamina C mareste capacitatea de aparare a corpului impotriva imbolnavirii si a infectiilor. Mai mult, vitamina C ajuta la absorbtia colagenului, care actioneaza precum un ciment, refacand legaturile slabite dintre celule si tesuturi. Apoi, vitamina K joaca un rol important in coagularea sangelui, care previne pierderile de sange.
In ceea ce priveste mineralele, fasolea mung contine fier, magneziu, fosfor, cupru, mangan, sodiu si potasiu. Fierul asigura oxigenarea celulelor si a tesuturilor, in timp ce magneziul promoveaza coordonarea neuromusculara.
Fosforul lucreaza impreuna cu calciul pentru a sustine sanatatea oaselor; cuprul si manganul sunt minerale esentiale pentru sustinerea metabolismului si pentru cresterea si dezvoltatea celulara. Apoi, sodiul si potasiul se aliaza pentru a mentine echilibrul de fluide in corp.
Totodata, potasiul relaxeaza membranele vaselor de sange, prevenind hipertensiunea sau dezvoltarea altor boli cardiace.
Fasolea Mung si Anti-Imbatranirea
Fasolea Mung ajuta la intarzierea semnelor si simptomelor de imbatranire. Conform Fasolea verde Mung, aceasta contine fitoestrogeni care produce acid hialuronic, elasten si colagen, ajutand la promovarea unei pieli mai tinere si mai santoase.
Se crede ca aceste substante pot regla hormonii din timpul menopauzei, oferind aparare impotriva osteoporozei si ameliorand bufeurile.
Fasolea Mung precum un anticancerigen
Fasolea Mung ajuta si la prevenirea cancerului. Conform paginii oficiale a lui Dr. Axe, fasolea contine amino acizi, polifenoli si oligozaharide, care contin antioxidanti ce contribuie la prevenirea cancerului.
Conform publicatiei, studiile clinice au descoperit ca fasolea mung are si o influenta in ceea ce priveste prevenirea tumorilor, reusind sa protejeze ADN-ul de mutatii si degradari.
Reteta
Fasolea Mung poate fi incorporata intr-o multime de retete precum Guisado Mongo sau supa de fasole mung. Conform All Recipes, ingredientele sunt compuse din 220 gr. de fasole mung, doua cani de apa, doua lingurite de ulei de masline, o ceapa (tocata), doi catei de usturoi (tocati), un sfert de cotlet de porc fara os (taiat in cubulete mici), 100 gr. de creveti decorticati si curatati, o rosie mica tocata, 700 ml. de supa de pui, 200 gr. de frunze proaspete de spanac, sare si piper.
Pentru a le prepara, conform publicatiei, boabele de fasole mung se fierb in apa dintr-o oala pentru 40 de minute, pana cand se inmoaie. Apoi, sunt strivite si puse deoparte. Uleiul de masline este pus intr-o oala mai mare si se lasa se se incalzeasca; ceapa si usturoiul se amesteca in uleiul incins deasupra unui foc mediu pentru 5-7 minute, pana cand se inmoaie.
Se adauga porcul, precum si sarea si piperul, iar tot amestecul este gaitit pentru aproximativ 3 minute. Apoi, se adauga crevetii si se mai gatesc pentru inca 2 minute. Urmeaza rosiile pentru inca 3 minute. Se reduce focul si se adauga supa de pui, lasandu-se sa fiarba pentru inca 5 minute.
Odata ce este gata, se adauga fasolea strivita in supa si se amesteca bine. Trebuie sa amestecati in mod frecvent timp de 5 minute pentru a nu lasa ingredientele sa se lipeasca de fundul oalei. Daca consistenta supei este prea groasa, se mai pot adauga apa sau supa de pui.
In final, se amesteca frunzele de spanac si se mai gatesc pentru inca 2 minute; supa se serveste fierbinte.
Fasolea mung este una dintre cele mai sanatoase alegeri alimentare de care oamenii pot profita in zilele noastre. Incluzandu-le in cat mai multe mancaruri, veti reusi sa beneficiati de avantajele pe care aceasta le pot aduce sanatatii si starii voastre de bine.
Am fost placut surprins sa aflu despre proiectele de reintroducere a speciilor disparute in mediul lor natural. Este un pas important in lupta impotriva extinctiei si un semn ca putem schimba directia in care se indreapta planeta noastra. Un articol foarte informativ si incurajator.
Sunt impresionat de eforturile depuse pentru conservarea habitatelor naturale si a speciilor amenintate. Este admirabil cum organizatiile non-guvernamentale colaboreaza cu comunitatile locale pentru a proteja flora si fauna unica a acestor regiuni. Felicitari pentru aceasta initiativa!
Ma bucur sa vad ca exista initiative care promoveaza ecoturismul responsabil si sustenabil. Este esential sa ne bucuram de frumusetile naturii fara sa o distrugem sau sa o poluam. Articolul m-a inspirat sa caut mai multe informatii despre acest subiect si sa contribui la protejarea mediului.
Articolul este foarte interesant si mi-a deschis noi perspective asupra modului in care putem proteja natura si mediul inconjurator. Sunt de acord cu autorul ca este important sa ne implicam activ in proiecte de conservare a biodiversitatii si sa fim constienti de impactul pe care il avem asupra ecosistemelor.