Haideti sa fim sinceri, dietele normale sunt pur si simplu TRISTE. Cu alimente procesate, rapide si usor de gatit, fast food si produse modificate genetic, corpurile noastre trebuie sa indure destule doar intr-o zi.

Si nu este vorba doar despre ingredientele oribile din care sunt compuse; este vorba si de efectul acestor mancaruri asupra nivelului de pH din corp.

Corpul uman este destinat a fi un organism alcalin si daca aveti un raport mult prea mare de junk food, exista totodata sansa sa consumati in mod regulat si alte alimente acide.

In momentul in care consumam astfel de alimente, pH’ul din sange se modifica de la un nivel alcalin la un nivel periculos de acid. Acest lucru va afecta sistemul imunitar si va va face mai susceptibili catre imbolnavire.

Alimentele alcaline
Chiar daca nu va faceti griji in privinta nivelului de p H din sange (daca mancati destule alimente sanatoase in decursul zilei), acestea va vor ajuta corpul din mult mai multe motive si va vor imbunatati starea generala de sanatate.

Top 5 alimente alcaline

1. Sfecla mangold
Sfecla mangold este un aliment alcalin minunat si are proprietati antibacteriene si antivirale dar si abilitatea de eliberare a corpului de radicalii liberi.

2. Pepenele
Orice fel de pepene este bun pentru curatarea colonului si la un nivel al p H de 8.5, sunt alimente super alcalinizate. Pepenele rosu este in special bun pentru corp datorita continutului bogat in fibre si al raportului de 92% apa.

3. Hrisca
Cautati un inlocuitor pentru grau? Hrisca este solutia perfecta! Va ajuta sa va incepeti ziua cu mai multa energie si va poate ajuta in prevenirea bolilor cardiovasculare.

4. Uleiul de masline
Acest ulei gustos este bogat in vitamina E si acizi grasi mononesaturati.

5. Semintele de in
Nu numai ca sunt alcaline dar semintele de in sunt si bogate in fibre si vitamina E. Pot reduce inflamatia si bufeurile in cazul femeilor la menopauza.

Alte alimente alcaline
– Avocado – Contine grasimi mononesaturate benefice pentru o inima mai sanatoasa.
– Banane – Atunci cand sunt coapte, bananele sunt alimentele perfecte!
– Murele – Sunt bogate in antioxidanti.
– Morcovi – Contin beta – caroten si imbunatatesc vederea.
– Usturoi – Are puterea de a regla tensiunea arteriala.
– Broccoli – Il puteti fierbe pentru a putea profita de beneficiile sale in scaderea nivelului de colesterol.
– Struguri – Sunt bogati in multivitamine si antioxidanti, reusind sa va scada tensiunea arteriala.
– Ananas – Ajuta la procesul de slabire.
– Lucerna – Este usor de digerat si contine foarte multe enzime ce ajuta la mentinerea echilibrului hormonal.
– Lamai – Una dintre cele mai alcalinizate alimente, lamaia ajuta si la combaterea racelilor, a tusei si la ameliorarea simptomelor de gripa.
– Varza de Bruxelles – Ajuta la prevenirea cancerului.
– Varza murata – Alimentele fermentate adauga probiotici in dieta.
– Conopida – Este un substituent mai sanatos pentru paine!
– Grapefruit – Este o sursa buna de vitamine A si C.
– Alge – Contin fier si sunt reductori puternici de aciditate.
– Quinoa – Mentine nivelul de zahar din sange la un nivel sanatos.
– Castravetele – Este format 90% din apa si va mentine pielea sanatoasa si frumoasa.
– Patrunjel – Curata intestinele.
– Mango – Este perfect pentru curatarea colonului.
– Spanac – Alimentul suprem, bogat in vitamine.
– Portocalele – Perfecte pentru alinarea racelii.
– Papaya – Un laxativ natural ce va ajuta la curatarea colonului.

4 thoughts on “Cele mai bune 27 alimente alcaline din lume (consumati-le mai des pentru a preveni cancerul, obezitatea si bolile cardiace)

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol pe randunica.ro. Am invatat multe lucruri noi despre cum putem contribui la reducerea poluarii si protejarea biodiversitatii. Este responsabilitatea noastra sa ne implicam activ in conservarea naturii si sa ne educam constant despre modalitatile prin care putem avea un impact pozitiv asupra mediului.

  2. Articolul de pe randunica.ro este foarte interesant si informativ. Sunt impresionat de modul in care autorul a abordat subiectul si a prezentat informatiile cu claritate. Este important sa fim constienti de impactul schimbarilor climatice asupra mediului inconjurator si sa luam masuri pentru a proteja natura.

  3. Am fost placut surprinsa sa aflu ca meditatia poate avea un impact atat de pozitiv asupra creierului, imbunatatind functiile cognitive si capacitatea de concentrare. De asemenea, am apreciat faptul ca articolul ofera sfaturi practice pentru incepatori care doresc sa inceapa sa mediteze. Cred ca ar fi benefic pentru multi oameni sa adopte aceasta practica in viata lor pentru a se bucura de toate avantajele mentionate.

  4. Articolul de pe randunica.ro despre beneficiile meditatiei pentru sanatatea mentala este foarte interesant si informativ. Este impresionant sa descoperi cum practicarea regulata a meditatiei poate reduce nivelul de stres, anxietate si depresie, contribuind la o stare generala mai buna a mintii si a corpului. Sunt de acord cu ideea ca meditatia ar trebui sa fie parte integranta a rutinei zilnice pentru o viata echilibrata si armonioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *