Confruntati cu situatia pe care o traim peste tot in lume, am fost nevoiti sa ne adaptam la o noua normalitate pentru care nu am fost antrenati anterior, de la o zi la alta!

Printre cei care au avut cel mai mult de suferit se numara parintii care au fost nevoiti sa lucreze la distanta si sa aiba grija de copii acasa in acelasi timp.

Munca si copiii pot parea, in principiu, doua concepte incompatibile. Concentrarea de care ai nevoie pentru prima nu se potriveste cu zgomotul si dezordinea celei de-a doua.

Dar atunci cand circumstantele te obliga sa lucrezi la distanta cu copiii acasa, trebuie sa te organizezi.

Cu cateva trucuri simple, o doza buna de rabdare si o doza buna de imaginatie te vei putea concentra mai bine pentru a finaliza la timp toate taskurile pe care le ai de facut la munca.

Izoleaza spatiul de lucru

Daca nu ai o camera pe care sa iti permiti sa o transformi intr-un birou, izoleaza un colt al sufrageriei sau al dormitorului si creeaza acolo un spatiu dedicat muncii.

Cumpara-ti un birou nou sau transforma o masa mai veche intr-una de lucru si fa tot posibilul sa tii usa camerei inchisa, pentru a te putea concentra mai bine.

Nu uita, insa, ca familia ta are mare nevoie de tine, asa ca fa pauze suficient de dese cat cei mici sa nu iti simta lipsa.

Foloseste casti

O pereche de casti cu functia de izolare a zgomotului de fundal s-ar putea transforma in prietena ta cea mai buna pe durata izolarii, cand esti nevoita sa lucrezi de acasa.

Doar cu ajutorul acesteia te vei putea concentra suficient de bine cat sa-ti poti incheia fiecare zi cu reusite, asa ca investeste intr-o pereche de casti, eventual una wireless.

Atrage-i la joaca

Cei mici sunt deseori fascinati de activitatile oamenilor „mari”, asa ca poti profita de situatie pentru a da startul unui joc care ii va atrage, negresit.

Amenajarea unui birou pentru copii nu este o misiune imposibila, dar asta te va ajuta sa mai castigi timp pretios pe durata unei zile, pe care il poti investi in taskurile tale.

Pe cei mici ii poti pune sa coloreze, cat timp tu termini de lucrat. Le poti sugera celor mici chiar o intrecere in care toata lumea trebuie sa pastreze linistea, promitand castigatorului un desert pe cinste sau o ora in plus la desene animate.

Fa schimb cu partenerul

In functie de locul de munca al partenerului tau, este posibil sa puteti alterna intre voi ingrijirea copiilor si munca: in timp ce unul dintre voi lucreaza, celalalt se ocupa de copii si viceversa.

Astfel, de exemplu, mama poate lucra mai mult dimineata, iar tatal dupa-amiaza, sau invers, astfel incat unul dintre voi sa fie mereu disponibil pentru copii.

Odata ce ai stabilit programul, poti repartiza si treburile zilnice: pregatirea meselor, masinii de spalat rufe si a celei de spalat vase.

Fa pauze dese

Chiar daca urmezi toate sfaturile noastre, ca fiinta umana, ai limitele tale si vor exista lucruri la care nu poti ajunge.

Mai presus de toate, nu iti pierde niciodata calmul. Combinarea muncii la distanta si a copiilor in acelasi timp poate genera mult stres.

De aceea, iti recomandam sa iti iei timp liber pentru exercitii fizice, meditatie sau atentie. Ridica-te de la birou dupa fiecare ora petrecuta in fata laptopului, si relaxeaza-ti ochii si mintea pentru zece minute.

Incearca, de asemenea, sa ai o dieta sanatoasa, un aspect care, desi multi oameni nu sunt constienti de acest lucru, este esential pentru a fi mai productivi.

Toate aceste masuri pot ajuta la imbunatatirea situatiei si la obtinerea unui echilibru mai bun intre viata profesionala si cea privata, dar cel mai important lucru va fi in capul nostru si in atitudinea noastra de a ne adapta la ceea ce trebuie sa traim in acest moment.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Idei de pus in practica atunci cand lucrezi de acasa si ai copii

  1. Ma bucur ca am dat peste acest articol, pentru ca acum inteleg mai bine importanta randunicii in ecosistem si cum putem contribui la conservarea acestei specii de pasari fascinante.

  2. Am descoperit multe lucruri noi citind acest articol, cum ar fi faptul ca randunica poate parcurge distante mari in timpul migratiei sau ca isi construieste cuiburile in locuri protejate de vant si ploaie.

  3. Articolul este foarte interesant, oferind informatii detaliate despre speciile de pasari din zona noastra. Mi-a placut modul in care autorul a descris comportamentul randunicii si habitatul sau natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *